lauantai 17. maaliskuuta 2012

It's not about being perfect, it's about giving your best

Eilinen irtojuoksutus oli selkeästikin tämän päivän tunnin kannalta hyvä juttu, sillä Nuudeli malttoi keskittyä huomattavasti torstaista paremmin ! :) ... tai sitten uusilla pinteleillä oli osuutta asiaan, heh... ;) Oli miten oli, tänään toimi ja tunti meni varsin ok ! Jäi taas hyvä mieli, vaikka muutamissa kohdin olisin kyllä voinut vaatia hevoselta hieman enemmän enkä vain tyytyä matkustelemaan hups... pistetään aikaisen aamun piikkiin juu !

Minulla oli kyllä muuten todellisia vaikeuksia saada itseni ylös vuoteesta... torkuttelin ties kuinka kauan kunnes tajusin, että alkaa tulla kiire. Onneksi Sofia oli taas mukana, niin hän autteli Nuutin kuntoon laittamisessa kun minä säädin muita asioita (tarhavuoron vaihto, omat kamppeet, kuolainten vaihto toisiin suitsiin jne.) ! Ilman häntä en olisi kyllä varmasti selviytynyt, suuri kiitos siis ♥ ... tervetuloa mukaan sitten kisareissuillekin khehehe =) Juu, oltiin jopa hyvissä ajoin maneesissa ! Kannoimme Henkan ja Sofian kanssa vähän puomeja valmiiksi tuota pitkää rataa verten kun tosiaan harjoittelimme taas niitä ohjelmia :) Suunnitelmieni mukaan laitoin Nuudelille tänään kanget ja Eeva sanoikin, että ehdottomasti ne myös niihin rataharjoituksiin.

Alkukäynneissä Nuudeli oli kyllä todella jähmeän oloinen suustaan ja ajattelin, että ei hemmetti eihän tämä nyt toimi yhtään. Pidin kankiohjan todella löysänä ja ihan vain nivelillä hain heppaa alkuun hieman pehmeämmäksi. Tein vähän kaikennäköisiä väistöjä erilaisilla urilla ja yritin saada Nuuttia rehellisesti tuntumalle, en yhtään ylemmäs tai lyhyemmäksi, mutta kantamaan itsensä pyöreämmällä niskalla - takajalkoja vain reippaiksi. Alkulaukoissa Nuutti meni todella laakeana... tuntui, että sillä oli vain kaksi vaihdetta; 1) nelitahtinen, hidas laukka sekä 2) kaahotuslaukka, joka ei sekään ollut tarpeeksi "pomppiva". Laskin sitten ohjaa aikalailla kokonaan pois ja pyrin vain ratsastamaan laukkaa istunnalla sekä ulkopohkeella vahvasti eteen. Vähän se siitä parani, Nuutti tuli hieman kevyemmäksi ja laukan vauhtia pystyi hidastamaan ilman, että takapää jämähti. Ravissa hevonen oli ihan kiva ja liikkui sujuvasti.

Verryttelyiden jälkeen siirryimme suurelle pääty-ympyrälle tekemään laukka-ravi-laukka siirtymisiä. Nuutti ravaili alkuun vähän liian "maassa kiinni", vaikka periaatteessa se kyllä meni eteen ja oli kivassa muodossa. Vaadin raipalla takapäätä hieman enemmän alle ja pikkuhiljaa raviin alkoi tulla vähän enemmän ilmaa. Oma istuntanikin tekee todella paljon, tänään huomasin sen erittäin hyvin ! Kun muistin ratsastaa joka askeleella "vatsaa selän läpi" ja joustaa ristiselästä, liike muuttui merkittävästi. Siirtymät onnistuivat todella kivasti ! Nuutti ei päässyt vetämään minua irti satulasta ja Eeva kehui alaspäin siirtymiäkin mukavan pehmeiksi :) Heppa ei myöskään tippunut alas, vaan ihan oikeasti siirtyi - ei siis valahtanut laukasta sellaiselle alta pois -raville, vaan jäi odottamaan, että pääsin ratsastamaan liikkeeseen tahdin. Laukatkin rupesivat pyörimään hitusen paremmin. Eeva sanoi, että Nuutti liikkui siinä kangilla hieman matalempana kuin mitä nivelillä, eli muotoa ei saanut päästää yhtään pidemmäksi. Tuo ei minusta kuitenkaan varsinaisesti ollut mitenkään negatiivinen juttu, sillä aiemmin on enemmänkin ollut ongelmana se, että hevonen pistää itsensä liian pakettiin. Nyt se liikkui letkeästi ja tyytyväisenä eteen, se on aina parempi vaihtoehto. Muutenkin, ratsastin alkutunnista ehkä hieman varoen... tuntui, että oli kangilla meno taas vähän hakusessa, mutta kyllä se siitä sujumaan lähti :) Tunne oli kuitenkin sellainen, että hevosta olisi saanut vaivatta koottua ja tunnin edetessä sitä vähän ylemmäs siitä otinkin.

Hehe, ettekö näe; täydellinen siirtymä ?! Viitsi vitsi... ainoa varsinainen epäonnistunut... laukka-käynti :P Pitänee treenailla näitä.

Tuon tehtävän sujuttua siirryimme ratsastamaan ohjelmat läpi. Tuo Helppo A:2 on aika easy ohjelma, tuli jopa sellainen "loppuiko se jo?" -fiilis kun meni jotenkin niin nopeasti... :D Toisaalta se on ihan mukava aloittaa mahdollisimman helposta, mutta mikäli ohjelma on todella yksinkertainen niin tulee helposti sellainen tunne, että on unohtanut jotakin :D Pitää vain opetella tuo läpi vielä niin hyvin, että sen osaa vaikka unissaan. Kokonaisuutena rata onnistui tänään aika kivasti, raviväistötkin menivät kankien kanssa huomattavasti vaivattomammin kun hevonen ei tosiaan saanut vedettyä itseään pitkäksi niin helposti. Vasemmalle väistäessä pitää vain yrittää rauhoittaa tahtia hieman, sillä siinä Nuutti herkästi lähtee hätäilemään. Se johti kouluradalla viime A:ssa hylkyyn kun tuomari tulkitsi epäpuhtaudeksi... pitää hioa tässä viikon aikana vielä (: Eevan mukaan meillä oli kuitenkin sujuva kokonaisuus ja hän uskoi, että saamme ensi viikolla aikaiseksi kivan radan ! Vasempaan tulevissa käännöksissa (ravissa ja puolivoltti ja laukassa täyskaarto) pitää vain olla vähän tarkkana, ettei Nuutti pääse kaatumaan vasten sisäpohjetta ja valumaan yli pituushalkaisijan. Täytyy kääntää paremmin ulko-avuilla (ajatella käännöstä vähän laukkapiruettimaisesti) ja pitää hevonen suorempana takapäänsä päällä niin hyvä tulee :)


Nyt on aika hmmm... sellainen luottavainen olo tuon radan suhteen :) Asiat tuntuivat tänään sujuvan aika helposti, loppu on sitten sellaista hienosäätöä. Siirtymiä hion Nuutin kanssa koko ajan ja viikolla tulen vielä tekemään niiden kanssa hommia, jotta lauantaina sitten saataisiin aikaiseksi mahdollisimman tasaisia ja tasapainoisia siirtymiä niin ylös- kuin alaspäinkin. Keskiraveissa pitää olla tarkkana oman istunnan ja pohkeiden kanssa, ettei Nuutti riko laukalle. Hiffasin tänään jotain siinäkin ! Kerran nimittäin yritin kai suoristaa hevosta jotenkin ja tajusin juuri ennen eteen pyytämistä, että "nyt se muuten lähtee laukalle" - niin lähti. Seuraavaksi keskityin pitämään oman istuntani sekä pohjeapuni kurissa, eikä ollut mitään ongelmaa :)

Ensi lauantaina lähden tavoittelemaan samaa tunnetta mikä tänäänkin pääasiassa tunnilla vallitsi, eli sellaista rentoa ja vaivatonta ! Muotoa voin ottaa hieman kootummaksi, mutta tärkeintä on kuitenkin hevosen liikkuminen, ei se onko niska pari senttiä ylempänä. Uskon kyllä saavani pakettia kasaan ilman vaikeuksia, kunhan muistan vain ratsastaa joka askeleella ja pyytää hevosen alusta saakka vahvasti eteen. Mutta lopputuloksen näkee sitten, mikäli lauantaina mukaan mahdumme... Lotta kyllä sanoi tänään yrittävänsä fiksata asiat niin, että kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan ja mehän olemme Nuutin kanssa tosiaan toisella "varasijalla" :) Toivotaan siis parasta, innolla odottelen !

Tämän postauksen kaikki kuvaset taas © Sofia, kiiitooooos ! :) Ja niin, tuossa ovat ne uudet pintelitkin, eivätkö olekin aika kivat? Hieman tummemmat joo, mutta ei mitenkään silmiinpistävästi. Tyylikäs Nubs ;)

8 kommenttia:

 1. meette niin superhienosti , oon ihan kateellinen ! :)ja tosi kivat noi pintelit .

  VastaaPoista
 2. Hienosti menee! :) Kohta meette jo jotai vaikeeta A:ta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittii ! :'---D Haha joo varmasti........ ;D !

   Poista
 3. Onks sulla ryhtivika?

  VastaaPoista
 4. Muokkaatko hevosesi silmät sinisiksi vai johtuuko jostain heijastuksesta? Esim bannerissa näyttää ihan sinisille nuo tuossa kuvassa jossa näkyy enemmän vartaloa nuo silmät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muokkaa, johtuu varmaan ihan tosta bannerin värimaailmasta ku lisäsin siihen kontrastia ja säädin väritasapainoa yms. :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !