maanantai 5. maaliskuuta 2012

So many reasons to smile !

Helooou ! Tulinpas juuri tallilta ja ah, oikein on ihanan liukasta tuolla juu... Taluttelin Nuuperoa tallin pihalla ja noh, roikuin lähinnä riimunnarun jatkeena kun heppanen paineli siellä menemään. Magneetti veti aina aika hyvin kohti ponitallia ja pihattoa, fiksu heppanenhan on oppinut, että sieltä löytyy aina heinänrippeitä. Tänään heiniä oli ympäriinsä niin runsaasti, ettei Nuutti alkuun edes tiennyt minne olisi turpansa laskenut ! Ehkä se hieman leppyi kun sai ulkona syöpötellä jonkun aikaa, hetkeä aiemmin kun minulle hieman suuttui... :D Karsinassa en nimittäin antanut sen tuuppia ovea auki ja rynniä ylitseni kurkottelemaan käytävällä lojuvia heiniä, niin siitähän se vimmastui. Tyyppi vain loikki ja tömisteli jaloillaan mielenosoituksellisesti. Sitten kun vain jatkoin harjailua ja Henkan kanssa jutustelua niin rupesikin rapsutuksia kerjäämään... :) Hölmöläinen !

Eilen minun oli tarkoitus laittaa postausta tulemaan, mutten enää illalla ehtinytkään... noiden reilun 1500 kuvan läpikäymisessä meni ihan kiitettävästi aikaa, puhumattakaan siitä miten hitaasti normaalistikin saan blogitekstini kasaan :D Jotenkin minulla on vain pakkomielle tarkistaa teksti useaan otteeseen, korjailla ja muokkailla... perfektionistin vikaa. Anyways niin, ajattelin sitten kertoilla eilisestä tässä tänään kun ei nyt mitään perus maanantaita kummoisempaa kuulu... ;)

Olimme siis eilen Sofian kanssa Helsingin Messukeskuksessa Horse Fair -messuilla ! Olen oikein iloinen, että pääsin sinne lähtemään (vaikka herääminen kahdeksalta aamulla tuottikin pienoisia vaikeuksia). Alkuun kiersimme heppamessut läpi aika rauhassa, väkeä ei vielä siinä yhdentoista pintaan kovinkaan ollut, niin mahduimme jonkin verran kuvailemaankin. Tuskailin siinä noiden kameran asetusten kanssa pienen ikuisuuden, kunnes viimein jouduin turvautumaan Sofian apuun. Hänen magic touchinsa sitten laittoi kamerani pelittämään... :) magic touch = taito, olisihan se ihan kiva kun itsekin osaisi ! Ehkä sitten joskus... :) Hallissa oli hieman huono valaistus, niin liikkuvista kohteista en saanut oikein mitään julkaisukelpoista muistikortille tallennettua... Tässä nyt kuitenkin muutamia kuvia heppamessujen tunnelmista ;)

Kengityspajaa... :)
Onko edes hieman suloinen karvakaveri ! :D Tui tui !
Talutusratsastusta ja ihana tukkajumalaponi !
Creeppis ! Hevosenkenkiä oli myymässä tämä kaveri... :D

Horse Fair -messujen lisäksi kiertelimme muillakin osastoilla. Alakerrassa toisella puolella oli sellainen kuhina, että oksat pois ! Siellä oli kaikki mahdollinen... tanssia, golfia, eräjormailua, kalastusta, pyöräilyä, jalkapalloa....... siis kaikkea ! Toisaalta ihan hauskaa, toisaalta hieman sekavaa... Kiertelimme Sofian kanssa napsimassa karkkia ja näytteitä joka paikassa, muutamaan arvontaankin tuli matkan varrella osallistuttua hehheh. Yhdestä voitin päävoiton woho ! Palkinto sisälsi Head & Shouldersin tuollaisen pään hierontalaitteen mikälie, näytteitä (mm. shampoo ja joku patukka) sekä ilmaisia salikäyntejä. Lisäksi pussissa oli kutsu johonkin painonpudotuskilpailuun, pitäisikö osallistua? =) Heh. Yläkerran kameramessuilta odotin aika paljon enemmän, jäivät vähän vaisuiksi :( ... tai ehken vain osannut syventyä niihin pisteisiin pikavilkaisua perusteellisemmin. Tuo Horse Fair kyllä yllätti minut varsin positiivisesti ! :) En viime vuonna ollut, niin en osaa vertailla, mutta Sofian mukaan oli tapahtunut kehitystä. Mielestäni oikein monipuoliset; oli erilaisia hevosia, myymälöitä, rotujärjestöjen pisteitä, kengityspajaa, näytöksiä yms. ! Uskoisin jokaisen löytäneen jotakin kiinnostavaa... :) Itse pidin mielenkiintoisena erityisesti kenttäratsastusnäytöstä, oli hauska kuulla juttuja mitä ei ennen ole tiennyt esim. siitä, kuinka kenttähevosia opetetaan maastossa pysymään lapasessa ! Eli siis alkuun hevoset (tässä tapauksessa kolme kappaletta) ravasivat jonossa, viimeinen nosti laukan, laukkasi kärkeen ja siirtyi raviin. Ja taas viimeiseksi jäänyt teki saman kuvion... Tätä toistettiin jonkin aikaa, ennen kuin siirryttiin laukkaan. Siinä vaiheessa kuvittelin hevosilla iskevän kipinää edes hieman, mutta eei; ne vain laukkailivat samassa tahdissa vaikka takaata kiihdytti toinen ohi. Ei vain Nuutin kanssa tuollainen onnistuisi... sillä iskee egoon jo mikäli joutuu viimeisenä / viimeisten joukossa kulkemaan ja viimeinen pisara olisi taatusti tuo kun toinen hevonen ampuisi ohi... "mun ohi et muuten varmana mee !!!" ja tadaa, pystyssä holtiton laukkakilpailu !

Tällaistakin puuhastelua piti hetkeksi mennä pällistelemään ! Jotkut järkensä menettäneet siellä hyppelehtivät, hui :D

Ennen lähtöä kiersimme vielä läpi nuo heppapuolen varustemyymälät, sillä etsiskelin Nuuperolle kivaa huopaa. Löysin kyllä muutamia, mutta ne olivat tietenkin estehuopia eikä niille todellakaan ole tarvetta... entisiäkään ehdi käyttämään :D Viimein vastaan kuitenkin käveli aivan ihana, turkoosi kouluhuopa aws ! Tuli sellainen "tää on pakko saada" -fiilis heti kun sen ihanuuden näin !! Kiitos Sofian (taas) sain sen ostettua, sillä vaihteeksi oli taas ongelmia tuon kortilla maksamisen kanssa enkä tietenkään ollut osannut varata mukaani tarpeeksi käteistä... What a wonderful friend I have ♥ Tässä alla pari kuvaa hankinnastani, mitäs pidätte? ;)

Nam ! Väri on mielestäni ihanan pirteä ja raikas, täysin eri kategoriaa mitä yleensä suosin (maanläheiset värit) ! Kiinnitti heti huomioni ja ihastuin todella noihin yksityiskohtiinkin :) Siisti ja hillitty, mutta kuitenkin koristeellinen kokonaisuus. Tuo mustavalkoinen raita, logo yms. tuovat huopaan mielestäni kivaa särmää ! :)

Lähikuvaa yksityiskohdista :) Glam Polo Couture ja hintaa huovalla siis 45€ !

Reilu kolmisen tuntia messarissa palloiltuamme lähdimme Sofian kanssa suoraan tallille. Ensin tosin vaihteeksi sähläsin tuon parkkimaksun kanssa... miksei asioita voida tehdä helpoiksi? ... tai vaihtoehtoisesti, miksi olen tyhmä... no, ulos päästiin kuitenkin ! :) Siellä olikin vastassa taas ihana auringonpaiste, whii ♥ Iloinen mieleni ei tallilla muuta kuin voimistunut, Nuudeli oli nimittäin ajoittain aivan todella mukava ratsastaa ! Lauantaisten vänkyröintien ja masistelun jälkeen tuntui ihan mahtavalta, kun asiat toimivat ! Tein siis ehkäpä ainakin jotain oikein... :) Hevonen oli huomattavasti edesllispäivää skarpimpi ja Sofiakin sanoi liikkeen näyttäneen vahvemmalta, hienoa ! Muotokin luonnollisesti säilyi parempana ja tasaisen rehellisenä (eikä sellaisena on-off takkuiluna), etenkin ravissa tuli todella kivantuntuista pätkää :) Laukkaan olisin edelleen kaivannut hitusen enempi pomppua, mutta olin iloinen siitä, että heppa toimi suht hyvin ja meni eteen. Kaikkea ei voi saada kerralla ja parannus lauantaihin oli huomattava. Mahtava ukkeli, ehkä sekin muotitietoisena piristyi uudesta huovastaan ja päätti pistellä menemään oikein hienona... ;)

Alkuravailua. Tuli tästä muuten mieleen, että tällaiseen "ai, ai nenä luotiviivan takana..." -pohdiskeluun törmää yllättävän usein. Kun hevonen liikkuu tuollaisessa pyöreässä eteen alas -muodossa, niin tietenkin se on luotiviivan takana mikäli niska on rento. Kun tuosta lähtee kokoamaan, niska nousee korkeammalle ja luonnollisesti myös turpa tulee edemmäs. Sellainen kootussa muodossa virkkuukoukkuna kulkeminen onkin sitten asia erikseen...
Ja loppuraveja ! Niissä Nuudeli aina kantaa itsensä ihan valtavan hyvin :)
Taidetta !

Nuudelikuvista jälleen suuuuuret kiitokset Sofialle ! :) Heppa oli huippu ja niin oli koko päivä muutenkin, hyvässä seurassa ! ♥ Tuollaisia lisää kiitos, hymyä on riittänyt tällekin päivälle oikein isosti :)

P.S. Ilmoittauduin nyt noihin ensi sunnuntain estekisoihin (kotitallillamme siis ihan), mutta voi olla että tulen vielä katumapäälle tässä viikon aikana... Pitäisi päästä joku päivä hyppimään hieman, muuten tuntuu vähän orvolta lähteä kisoihin. Tai no... lahjattomat treenaa, sehän se meidän mottomme on ollut jo pitkään... ;)

P.P.S. Kai te katselette tuota Terra Novaa (MTV3, la klo 21.00) ?! Mikäli ette niin... harmi, sillä se on aivan paras ! Meinasin viime jaksossa oikeasti ruveta riehumaan, kun luulin Washin olevan pahis... mutta onneksi se olikin vain juoni ! (Vai olenko tyhmä?) En luota enää mihinkään jos se on paha ! Wash on ihanan Shannonin kanssa toinen lempparihahmoistani ja he ovat hyviksiä piste ♥

P.P.P.S. Osallistukaahan vain kaikki rohkeasti tuohon arvontaan, mikäli kiinnostaisi tekemäni ulkoasu omaan blogiin ! :) Kerrankin pääni suorastaan tulvii ideoita... !

28 kommenttia:

  1. Ihana huopa ja sopii Nuutille tosi hyvin! :) Mä olin lauantaina messuilla ja tykkäsin myös kovasti. Harmi että seuralaisena oli mies mukana, se ei oikein viihtynyt heppaosastolla... "Mennään jo" Onneksi hallissa oli paljon muutakin katsottavaa. Ja kyllä se sitten tykkäsi turnajaisshowsta :)
    Hienoja kuvia Nuutista, se on upea.

    Ota kommenttien sanavahvistus pois?

    Mulla on nyt viha-rakkaussuhde Terra Novaan :D Tykkään siitä tosi paljon ideana ja välillä itse sarjastakin, mutta joka jaksoa katsoessani on pakko huutaa/nauraa/itkeä ääneen kun jotkut jutut on tehty niin typerästi ja kliseisesti :D Ja ne dinosaurukset on järkyttävän huonosti toteutettu. Argh. Mut silti se on kiva sarja vaikka en kestäkään sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mustaki poikanen näytti siinä ihan tyylikkäältä ! ;) Voi harmi... ;s mutta onneks siellä tosiaan oli paljon kaikennäköistä muutaki (: Thanks, se on ♥
      Juu voisin muuten ! En oo ees aatellu että mulla on semmonen, on varmaan oletuksena tai jotain? Poistelen :)
      Haha voi ei :'----D Mä oon varmaa niin ihastuksen sokaisema, että kaikki on mun mielestä niin ihanaa ja kaikkea :D Mut eniten tykkään siitä just siks ku siinä on kiva, uudenlainen idea ja mun mielestä hyvät näyttelijät :)

      Poista
  2. On saatettu jossain kysyä, mutta mikä kamera sulla mahtaa olla? :) Tosi kivoja kuvia ja ihana tuo huopa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään käyttelen tuota Canon EOS 60D runkoa, mutta omistan myös 400D:n, jolla on otettu kuvat ennen vuotta 2011 (: Kiitos !

      Poista
  3. Ihania kuvia ja kiva toi uus huopa :)

    Susii ooksä ajatellu meneväs Tampereen hevosmessuille ens kuussa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiih kiitos ! :)
      Öä mikä päivä ne on ja mitä siellä tapahtuu? :D En oo miettiny, en oo ees tienny tommosist messuist ! Ootsä menos? :D

      Poista
    2. http://hevosmessut.fi/hevoset/index.tmpl?sivu_id=368 eli kaikenlaista :)
      Joo oon :D

      Poista
    3. OOH COOL ! Miten tai siis millä oot menossa ja kumpi päivä (vai molemmat)? :D

      Poista
    4. Oon siellä kaikkina päivinä eli pe-su :D
      Vois olla töitä sulle tarjolla sinne pe-su 20-22.4. kiinnostaako? ;)

      Voin laittaa lisätietoja sulle inboksiin sit jos fb joskus toimis ... :D

      Poista
    5. OOH JOO HEI LAITAN SULLE INBOXII HETI ! Mullaki se eilen lagas jotai ja laitto sit kans jotai viestei niiku miljoona kertaa menee että (y) :D Mutta ju koitan nyt ;)

      Poista
  4. Ai sä siis ostitkii sen huovan? :O Ite en ehkä noi kallista olis uskaltanu ostaa vaikka kui hyvältä näyttäs :X Näyttää kyllä just sellaselle, miten sen nyt sanois. AIVAN SIKAHYVÄLLE sun hepallas :)

    Joo tota terranovaa tahtoisin katsoa, mut ei telkkari näy meillä. Ja kun en oo 3 vuotee hirveemmin kattellu telkkuu muutenkaa nii siks ei oo telkkarilla meilläkään muuta merkitystä kun pleikkarilla pelaaminen, mutta kaipa nuo terranovat joskus dvd:lle tulee nii kattoo sitte, mainoksista ainaki hyvälle ohjelma vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ostin, oli PAKKO :'---D Kaduttais varmasti jos en ois ostanu, se vaan on niin ihana :D Haha, kiitos ! :)
      Aa, höh ! Mutta joo hommaa sitte dvd:t ja kattelee, mäki ootan innolla että tulis jo... :'----D

      Poista
  5. On kyllä komea uusi huopa - ja heppa tietenkin myös! :) Itsekin olin menossa messuille, mutta sunnuntai-aamuna olin sen verran väsynyt ja hautautumassa läksyvuoren alle, joten jäin sitten kotiin.

    Terra Nova! ♥ Ehkei visuaalisesti se ihan parhain sarja (silloin tällöin kliseinen toteutus ja dinojen animointi pissii) mutta kyllä sitä ihan suht koht mielellään kattelee, varsinkin kun näyttelijät on siitä hyvästä - ja hyvännäköisestä - päästä. Omia lemppareitani ovat Wash ja Taylor, Wash on vaan yksinkertaisesti kova muija ja Taylor ihanan symppis vaikka kovanaama onkin. c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Voih, noo ehkä ens kerralla sitte (:
      Niimpä ♥ Musta kyllä tosi onnistunu kokonaisuus vaikka ne dinot joo vois olla vähän aidompia, mutta ei se niin mua ainakaan haittaa ja tykkään niiden liikkeiden toteutuksesta ;'----D Yep !! ♥ Joo niin Taylor on kiva myös ! (:

      Poista
  6. tapana on ensin selailla kuvat ja sitten lukea teksti , jotta jaksaisin tekstiin keskittyä sitten ja heti ratsastuskuvia nähdessäni huomasin teillä uuden huovan ! tosi kivan värinen ja sopii nuutille , vaikka yleensä sillä hieman rauhallisempia huopia on : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Joo kouluhuopia sillä onki ollu vaan ruskeita ja mustia, niin kivaa vaihtelua ton värinen ;) !

      Poista
  7. Moikka! Vain sellane kysymys että teetkö muille bannereita? Sulla on tosi hieno banneri, niin jos sä teet muille niin olen todella kiinnostunut. Voisin kyllä maksaa jotain siitä :)
    Meillä on ruotsinkielinen blogi mutta tässä on sen osoite: www.ridsportfinland.blogg.se

    Olen siis Shakiran omistaja Matilda :D
    Ihana blogi btw <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mooii ! :) En oo ennen tehny bannereita muille, enkä oikee ees ajatellu asiaa mutta hmmm... voisin laittaa sulle inboxia facessa... ? :)
      Kiitos ! ♥

      Poista
  8. Aivan ihana toi huopa, voi luoja mäki haluun tollasen ;DD Ite olisin tonne messuille halunnut, mut ei ollu aikaa mennä. Ja taas iahnia kuvia ja Nuutti oikee komeana ((;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eikö ookkii ♥ Voooii höh ! :(
      Onhan se ;) ♥

      Poista
  9. millä kuvailet, ja mikä putki? aivan mahtavia kuvia, ja hieno on toi huopa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Canon EOS 60D:llä ja putkena näissä tuommonen Canonin 18-135mm (Canon Zoom Lens EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 IS lukee tossa noi) :D Kiitos ! (:

      Poista
  10. Aivan ihana oikeesti toi huopa ! oo: <3 Sopii myös nuutille hyvin ! Muutenkin ihania kuvia :--) Sanon kyl joka kerta mut, tosi sujuvasti kirjotettu postaus oikeesti (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitus ! :''----) Aww kiva jos on onnistunu ! (:

      Poista
  11. Söpö huopa ja ihania kuvia!

    VastaaPoista
  12. Oijj, ihanan värinen toi huopa! :) Nuubsu näyttää niin tyylikkäältä! :D

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !